| | gabortoth.com | napló | fórum | guilthee.com |
HÍREK TÖRTÉNET KIADVÁNYOK FOTÓK, VIDEÓK, CIKKEK IDE


A Nagaarum, mint zenekar a Pigballoon utódja. A Pigballoon 2008 tavaszán alakult.
A zenekar egyetlen tagja akkor döntött a névváltoztatás mellett, mikor elhatározta, hogy kultikus black elemeket is bele fog vinni a zenébe. A Pigballoon név így létjogosultságát veszítette. Az ötlet 2011.04.20-án hasított az elméjébe, és azóta fertőzi azt...
Az első hanganyag tételei még főként ambient stílusban születtek. A lemez zeneileg nagyon egyszerű, monoton és komor. Hangzása nyers, dohos, csiszolatlan.
A pigballoonos évek alatt még az volt az elképzelés, hogy vendégzenészek kezelik a gitárt, a basszust és a hangszálakat, csakhogy Nagaarum térdproblémáinak "köszönhetően" a GuilThee-ben (legalábbis egyelőre) át kellett nyargaljon a basszusgitárra. Egy év állt a rendelkezésére kb., hogy felhúzza magát arra a szintre, hogy a stúdióban elkezelje a hangszert. Mivel ez sikeresen teljesült, elhatározta, hogy a gitárt is kézbeveszi, majd jött a hörgés.
Az eleinte angol számcímek - szövegek le lettek fordítva magyarra, és a jövőbeli szerzemények is magyar szöveggel készülnek majd.

A dalok kizárólag otthon kerülnek rögzítésre, kizárólag nulla költségvetésből, 2012-ig ingyenes terjesztés céljából (digitális verziók esetén - mp3-ak). A képi-, videóanyagok és a honlap szintúgy. 2012-től fokozatosan jelentek meg fizikai verziók, 2013-tól pedig az orosz GS Productions, az Endless Winter és a Frozen Light adja ki a lemezek egy részét.

The Nagaarum as the band is the successor of the Pigballoon. The Pigballoon was formed in spring 2008.
The only member of the band chose the name changing, when he decided to applying cult black elements for composing the songs. The name Pigballoon lost their raison d'etre. The idea penetrated his mind in April 20th 2011. and has infected it since this time...
The first tracks born mostly ambient style. The album Űrerdő is very simple in musical aspect, monotonous and gloomy. It sounds raw, frowzy, or rough.
The original idea was that the guitars bass and the vocals could handled by other persons, but the problem was "solved by" Nagaarum's knee-illness. When his knees started to indicate artrotic symptoms he started to practice bass for the band GuilThee. He had circa one year to ameliorate himself acceptable level, and since it was succesful he decided that the strings and the vocalization will prepared self too.
The titles and the lyrics was English initially but they was translated Hungarian later, and this method will stay this way.

The songs are recorded at home mainly about zero budget for free distribution until 2013 (digital versions - mp3). The all the images, artworks, videos and the homepage are own work as well. The physical editions was appeared since 2012. The Russian labels GS Productions, Endless Winter and Frozen Light managed some of album issues since 2013.


A Pigballoonról:

"...Az alany 1997-ben kezdte zenei pályafutását dobon. Elég sok zenei műfajban megfordult, a neoprimitív rock and roll-tól kezdve a funky-n át a metálig. 2004-ben kezdett érdeklődni a dallamszekció, azon belül a billentyűs hangszerek iránt. Gyermekkorában számos 70-es évekbeli rockzenekar felvételeit hallgatta (elsősorban szüleinek köszönhetően), és máig is tartó bűvölettel szemléli a Pink Floyd munkásságát, főleg az 1967-77 közötti korszakot.

Egy elhamvadt feldolgozás-, illetve a nagy ősök nyomvonalán elinduló banda után 2007 tavaszán úgy döntött, hogy szólóban próbál meg egyfajta hiánypótlást a magyar zenei életben, elsősorban önmaga szórakoztatására. A tervezetből fél év után komolyabb elhatározás lett, mígnem 4 dal megjelent a Pigballoon Myspace oldalán.

A szempont mindvégig az volt, hogy lehetőleg az analóg hangzásvilág legyen visszaadva. Ezt az analóg szimulátorokkal közel tökéletesen meg lehet valósítani a billentyűs hangszerek esetében. A gitár, de méginkább az ének esetében már nem ilyen egyszerű a dolog, így egyértelmű, hogy vendégzenészekkel folyik a munka. Fontos megjegyeznünk, hogy Gábor semmiféle zenei előképzettséggel nem rendelkezik. Csupán a fülére támaszkodik komponáláskor.

A GuilThee-ben dobol, basszusozik és midi-mozgatórugó..."Eddigi zenekarai:

Lust - 1997 - 2005. március

Hosszú tÁvú Áthangolás - 1997 - 1999. április, majd 2005. április - 2006.

The Spanish Inquisition - 1998 - 2004.

Ötödik Évszak - 2005 - 2006.

Éjfény - 2006 - 2007 - (beugróként koncerten)

Sunseth Sphere - 2007.

GuilThee - 2006. július - mostanáig

Krampüs - 2009. július - 2010. február

In Vacuo - 2013. november 21. - mostanáig

Martyr Lucifer (Ita) - 2015. - mostanáig